top of page
Luuk Degen, componist voor filmmuziek, muziek voor poppentheater

profiel

passie voor noten

Luuk wil maar één ding: mooie muziek maken, die betekenis toevoegt aan beelden en op die manier de luisteraar raakt.

Of het nu een speelfilm, documentaire, korte film, theaterstuk, bedrijfsfilm, TV-serie of een liedje is: de muziek moet de beelden versterken. 

 

zo onhoorbaar mogelijk

Vreemd genoeg is de best geslaagde achtergrondmuziek de muziek die niemand hoort. Het opent bij de toeschouwer een deurtje naar het onderbewuste - er komt een verbinding tot stand, waardoor de emoties vrij kunnen stromen.  Hoe onbewuster, hoe beter.

 

samen werken

Goede muziek komt tot stand in nauwe samenwerking met de regisseur, en begint in een zo vroeg mogelijk stadium. Alleen dan is een conceptuele aanpak mogelijk, met de sterkste wisselwerking tussen beeld en klank.

 

geen stijl

Luuk is een generalist, die zich niet te diep wil specialiseren in één specifiek genre.  Een vrolijk latin-liedje, een droevig barok-adagio, schrille achtergrondklanken, experimentele jazz, orkestrale bombastiek, een electronische dance-track of desnoods een smartlap: alles moet kunnen. Luuk bijt zich er wel in vast. Zolang de gekozen stijl maar in dienst staat van het overall thema, de uitdrukking van de beelden.

Enig terugkerend element is de gitaar - in allerlei verschijningsvormen.

 

Rijkdom

Luuk maakt muziek voor zijn plezier, dus interessante low/no-budgetprodukties zijn welkom.

G.

Weemoed, verlangen naar iets moois van toen, in naturel gitaar

bottom of page